onsdag, december 23, 2009

Griljeringsdags


Hög tid att griljera skinkan! Om ni inte som jag redan gjort det.

Sedan jag bakade min egen julskinka för första gången, för några år sedan bara, har jag varje gång experimenterat med griljeringen. Det måste ju finnas oändliga möjligheter att påverka smaken där! insåg jag.

I år upphörde min experimentlusta. Ty jag tycker mig ha hittat den perekta smaksättaren för griskött. Således blev det en repris! Pröva den, ni också.

Griljering
En skinka

1 äggula
1 msk stark svensk senap, eller Dijonsenap
1 msk rårörsocker
2 msk Calvados
ströbröd

Vispa ihop äggula, senap och Calvados. Pensla blandningen över skinkan. Sikta över ströbröd med en sil. Bränn av skinkan i ugnen på 200 grader till önskvärd färg har uppkommit, ca 10-15 minuter.

1 kommentar:

Michadelica sa...

Jag griljerade en vanlig skinka (ingen julskinka här inte ;)) I förra veckan redan (efter mitt recept), det blev mumsich!! =)