söndag, september 13, 2009

Köttfärslimpa med kantareller och enbär


Och äntligen har faiblessen för lasagnexperimenterande ersatts av ett köttfärslimpedito. Jag gillar verkligen maträtter som går att variera in absurdum! Byt en ingrediens och lägg till en annan, så har du en alldeles ny smakupplevelse. Köttfärslimpan är dessutom tacksam för att den verkligen är vad som på det angliska språket kallas fool proof. Kladda ihop allting och släng in I ugnen och limpan lagar sig själv.

Eftersom jag förutom mina obsessiva upprepningar också gillar säsongens smaksättning: kantareller och enbär, så bjöd jag familjen på en sådan köttfärslimpevariant en söndag som den vi just stökat undan. Den händiga gör sås av skyn som sipprar ut runt limpan I formen. Sila den, häll på lite vin, reducera, grädde, kryddor, toppredning, en sked svartvinbärsgelé – klart!

Och oroen eder icke - det blir fler köttfärslimperecept.


Köttfärslimpa med kantareller och enbär
8 port.

800 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
200 g kantareller, hackade
15 enbär, hackade
150 g riven västerbottenost
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 krm kryddpeppar
svartpeppar + salt

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Bara, rena händer kan vara mycket behjälpliga.
Forma blandningen och lägg i en limpform, tryck ner ordentligt. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter. När limpan krympt ihop något är den färdig.

Inga kommentarer: