torsdag, september 17, 2009

Köttfärslimpa v 0.1


Dags för nästa! Som egentligen är den förra. Varianten jag gjorde när jag, i vanlig ordning, var sugen på de stereotypa medelhavssmakerna. Serverade den här med en ljummen pastasallad, men potatis och lite redd tomatsås skulle nog inte göra bort sig heller, liksom att hacka ner 10-15 calamataoliver i färsblandningen.


Köttfärslimpa med mozzarella, soltorkade tomater och basilika
8 port.

800 g nötfärs
2 äggulor
2 mozzarellabollar
5-6 bitar soltorkade tomater
en kruka basilika
salt + peppar

Skär tomaterna i små bitar, mozzarellan i tärningar, grovhacka basilikan. Blanda ihop alla ingredienserna – att använda händerna kan göra allt lättare.

Forma till färsen och tryck ner i en limpform. Grädda på 175 grader i ca 50-60 minuter. När limpan krympt något är den färdig.

Inga kommentarer: