måndag, juli 20, 2009

En snabb pasta med frysgrönt.

Jag vet, jag är en sucker för pasta - men det är ni också, erkänn! Överlag äts det en hel del pasta i vårt avlånga husmanland, och inte helt sällan betraktas pasta som enkel vardagsmat. Därför följer här en receptidé som går snabbt och lätt att förverkliga med hjälp av lite diverse man kan hitta i skåpen hemma. Torkad tortellini kan faktiskt vara ätbar nuförtiden, och inte alltför få av oss har ett ständigt stash med grönsaker av olika slag i frysen. Det som är ofärskt i detta recept kan givetvis bytas ut mot färskare råvaror.


Pasta med frysgrönt
4 port.

1 förpackning valfri tortellini av torkad typ
2 dl frysta ärter
2 dl fryst bladspenat
3-4 tomater
1/2 riven muskotnöt
salt+peppar
1-2 msk olivolja

Börja med att ta fram de frysta grönsakerna, och tina dem eventuellt lätt i micron, medan pastan kokas enligt anvisningar på förpackningen. Tärna också tomaterna under tiden.

När pastan är färdigkokt och vattnet avhällt, lägg tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med ärter och spenat. Rör runt till bladspenaten fördelat sig. Rör ner tomaterna. Riv ner muskot efter smak, ta några varv med svartpepparkvarnen, och ringla över olivolja. Smaka av med salt.

Inga kommentarer: